Je overhemden kreukvrij uit de koffer

Wie wil dat niet? Op reis gaan, en dat je overhemden dan uit de koffer komen alsof ze net gestreken zijn. Maar in de praktijk gaat het meestal zo: je hebt je overhemden zo netjes mogelijk opgevouwen en ingepakt, je maakt je koffer open en… ze zijn toch gekreukt. Hoe kun je ervoor zorgen dat je overhemden kreukvrij aankomen op je plaats van bestemming? Deze tips kunnen je helpen bij het inpakken van je overhemd in je koffer en het kreukvrij meenemen van je overhemden in je koffer. Daarbij heb je de keuze tussen opvouwen of oprollen van het overhemd.

Je overhemd zorgvuldig opvouwen

Allereerst; zorg dat je het overhemd kreukvrij inpakt in je koffer. Strijk het overhemd en hang het een tijdje uit. Leg het daarna op een vlakke ondergrond met de (dichte) knoopjes naar beneden. Vouw de rechter en de linkerkant tot en met de schouders van het overhemd naar binnen (ongeveer tot één derde). Vouw de mouwen langs dezelfde lijn naar binnen. Het is belangrijk dat je de onderkant van de mouwen (ongeveer 10 cm) ook naar binnen vouwt. Vouw nu het overhemd één keer dubbel, tot aan de boord. Zorg dat er bij het inpakken van je overhemd geen zware spullen bovenop je overhemd komen, zo voorkom je scherpe vouwlijnen.

Je overhemd oprollen

Je kunt een overhemd ook oprollen om kreukels te voorkomen. Een erg makkelijke en snelle manier. Pak een grote handdoek en leg het gestreken overhemd hierop. Sla de mouwen wel even naar binnen, anders kreuken ze alsnog. Rol vervolgens de handdoek samen met het overhemd voorzichtig op. Binnen enkele seconden ben je klaar en kun je het kreukvrij meenemen in je bagage. Doe dit alleen als je ruimte genoeg hebt of als je toch handdoeken mee wilt nemen.

Volgorde van inpakken voor een overhemd in je koffer

Als je een juiste volgorde hanteert bij het inpakken van je koffer, kreuken je overhemden minder tijdens een vlucht of autorit. Onderin je koffer komen de spullen die wat harder zijn, zoals boeken, broeken en schoenen. In de middelste laag van je koffer leg je wat zachtere kledingstukken zoals t-shirts en ondergoed. Bovenop komen je overhemden en andere kledingstukken die niet mogen kreuken.

Help, toch een kreuk mijn overhemd!

Als ondanks je goede voorbereiding je overhemd toch is gekreukt, is dit een prima redmiddel. Hang je overhemd aan een kledinghanger naast de douche en laat deze een tijdje met heet water lopen. Door de stoom verdwijnen de kreukels in je overhemd als sneeuw voor de zon.

Kreukvrij overhemd