Zwart overhemd

A man's favourite shirt

Direct leverbaar.

Een shirt € 119,- | Twee shirts € 109,-
Drie shirts € 99,- + gratis verzending

Het zwarte overhemd van cees n co heeft een stijlvolle, chique uitstraling en is niet onderhevig aan modetrends. Veel mensen dragen graag zwart, het combineert gemakkelijk en kleedt lekker af. Wij streven ernaar om het favoriete, overhemd voor mannen te zijn. Ons motto is; terug naar eenvoud, gemaakt met vakmanschap.

 

Zwart overhemd voor heren 

Ons zwarte mannenoverhemd kun je bij iedere gelegenheid dragen. Formeel in combinatie met een pak, of casual met een vrijetijdsbroek of jeans. Ons zwarte herenoverhemd is gemaakt van de allermooiste kwaliteit stof en heeft een uitstekende pasvorm.

 

Het zwarte overhemd van cees n co

Naast de perfecte pasvorm, onderscheidt ons zwarte overhemd zich door het vakmanschap waarmee het is gemaakt. De aandacht voor de details, de parelmoeren knopen, de fijne stiksels, de stevige kraag en de mooie, gladde stof zorgen voor een stijlvolle uitstraling. Voor onze zwarte herenoverhemden gebruiken we alleen 100% biologische katoen; een stevige, dicht geweven poplin, waardoor ze niet doorschijnend zijn.

Ons zwarte mannenoverhemd is er in twee uitvoeringen; slim fit en regular fit.

Slim fit

Een zwart slim fit overhemd heeft een getailleerde, strakke pasvorm en is bedoeld voor de slankere man. Dit zorgt voor een jeugdige, vlotte uitstraling.

Regular fit

Een zwart regular fit overhemd heeft een heel licht getailleerde pasvorm, het is bedoeld voor de wat stevigere man. Dit zorgt voor een vlotte, verzorgde uitstraling. Het is de meest gangbare pasvorm die past bij iedere outfit.

Of je nu kiest voor slim fit of regular fit, je krijgt altijd een uniek exemplaar. Want elk overhemd heeft aan de binnenkant van de kraag een exclusief, eigen nummer.

 

Gelegenheden voor een zwart overhemd 

Omdat je een zwart overhemd zowel zakelijk als casual kunt dragen, is het geschikt voor alle gelegenheden. Op kantoor onder een pak, losjes, met opgestroopte mouwen in de zomer of klassiek en stijlvol op een bruiloft of feest. Een zwart overhemd van ceesnco past altijd. Zo ben je nooit under- of overdressed.

 

De geschiedenis van het zwarte overhemd

Veel mensen dragen graag zwart. Een overhemd staat chique en het kleedt lekker af. Zwarte overhemden bestonden wel, maar eind jaren vijftig van de vorige eeuw werden ze pas stylish. Nu is het overhemd een stijlicoon waarmee de drager een duidelijk stijlkeuze afgeeft. Vooral in creatieve en artistieke kringen worden zwarte overhemden graag gedragen.

 

Vroegste geschiedenis van het zwarte overhemd 

Het overhemd is een van de oudste kledingstukken die we kennen. In het oude Egypte gebruikten ze al een lap stof die ze over het hoofd heen aantrokken. Tot ver in de middeleeuwen diende het overhemd als een soort eerste laag op de huid, eigenlijk dus meer als een onderhemd. Het was noodzakelijk om het gat voor het hoofd, dat werd gesloten met een soort touw of veter, ruim te houden. De panden van het overhemd waren ook een stuk langer dan nu. Ze werden in de broek gestopt en dienden tegelijk als ondergoed. Om die reden was het dan ook not done om in gezelschap je overhemd te laten zien. Alleen de kraag, die vaak uitbundig was versierd, kon worden getoond.

 

Nieuwste geschiedenis van het zwarte overhemd 

Heel lang werd het overhemd dus vooral praktisch gebruikt. Halverwege de 19e eeuw kreeg het overhemd eindelijk een wat elegantere vorm en werd de knoopsluiting geïntroduceerd. Pas na de eerste wereldoorlog werd het overhemd met een volledige knoopsluiting aan de voorkant populair. Vanaf dan gaat de ontwikkeling van het overhemd snel, ook omdat de stoffen steeds fijner worden, er verschillende mode-invloeden ontstaan en de handel zijn intrede doet. Cees en co heeft ook een wit overhemd en een blauw overhemd in het assortiment.