Overhemd maten

Een mooi overhemd vinden bij ceesnco is niet zo moeilijk, maar online de goede maat vinden valt niet altijd mee. Om je daarbij te helpen zetten we alle details zoals de pasvorm, de boordmaat of de mouwlengte duidelijk op een rij. Ook hebben we een maattabel gemaakt. Zo kun je eenvoudig de juiste keuze maken. Wij hebben witte overhemden, blauwe overhemden en zwarte overhemden in het assortiment.

Allereerste heb je de keuze tussen twee pasvormen, slim fit en regular fit:

Slim fit overhemd

Een slim fit overhemd heeft een getailleerde, strakke pasvorm en is bedoeld voor de slankere man. Het is ingenomen rond de taille en sluit meer aan op je lichaam. Dit geeft een jeugdige, vlotte uitstraling.

Regular fit overhemd

Een regular fit overhemd heeft een heel licht getailleerde pasvorm met voldoende bewegingsruimte voor de wat stevigere man. Dit zorgt voor een vlotte, verzorgde uitstraling. Onze regular fit overhemden hebben een klassieke snit, waardoor ze zeer comfortabel dragen en altijd goed passen. Het is de meest gangbare pasvorm die past bij iedere outfit.

De volgende stap is het bepalen van de juiste maat. Voor de boord, de borstomvang, de taille en de mouwlengte zijn er verschillende maten. Deze kun je zelf opmeten met een meetlint.

Wit overhemd kraag

De boord van een overhemd

Een juiste boordmaat is een voorwaarde voor een mooi passend overhemd. Te strak is niet comfortabel en de wijd staat slobberig. Als je je boordmaat niet weet, kun je hem opmeten met een meetlint. Meet je nek bij de basis, daar waar de kraag begint. Zorg voor voldoende ruimte, zodat je nog kunt slikken. Of meet de boordmaat van een shirt waarvan je weet dat het past. Meet vanaf het midden van de knoop tot aan het einde van het knoopsgat.

De borstomvang

Een goede borstmaat zorgt ervoor dat je overhemd niet te wijd of te strak zit. Meet je borstomvang, net onder je oksels op het volste gedeelte van je borst. Enige bewegingsvrijheid is aan te bevelen, meet dus met een vinger tussen het meetlint en je borst.
Een voorbeeld: in de maattabel staat bij de M 98-103. Valt je borstomvang dus tussen de 98-103, dan is je maat een M.

De taille

Vooral voor de slim fit overhemden is het opmeten van je taille belangrijk. De overhemden zijn slank gesneden, maar mogen niet knellen. Onze regular fit overhemden zijn heel licht getailleerd. De taille is maar vijf cm smaller dan de borstomvang, dus dat luistert niet zo nauw. Om de juiste maat slim fit te kiezen is het wel heel belangrijk om je taille nauwkeurig te meten. Meet met een vinger tussen het meetlint en het breedste gedeelte van je taille ( vaak is dat op de hoogte van je navel) Een voorbeeld: in de maattabel staat bij de maat M 84-88. Valt je taille maat tussen de 84 en de 88, dan is je maat een M.

Mouwlengte van een overhemd

De mouwlengte, die zowel bij slim fit als regular fit gelijk is, is altijd iets langer dan je arm, omdat je wat bewegingsruimte moet houden. Je mouwlengte meet je vanaf het puntje van je schouder (schouderbot) over je elleboog, tot één cm voorbij het polsbotje. Houd je arm tijdens het meten licht gebogen (een hoek van ongeveer dertig graden). En speciaal voor de wat langere arm is er mouwlengte 7, in alle maten.

Regular Fit overhemd maten

Overhemd regular fit mattabel

Slim Fit overhemd maten

Slim fit overhemden maattabel