Wit overhemd

A man's favourite shirt

Direct leverbaar.

Een shirt: € 119,-  |  Twee shirts € 109,-   |   Drie shirts € 99,- + gratis verzending

Het witte overhemd van cees n co is tijdloos en niet onderhevig aan modetrends. Het is een overhemd dat door zijn klassieke uitstraling altijd kan. Een perfect white shirt, zoals vrouwen hun little black dress hebben. Wij streven ernaar om dat favoriete, witte overhemd te zijn. Ons motto is; terug naar eenvoud, gemaakt met vakmanschap.

Wit overhemd voor heren 

Een klassiek wit mannenoverhemd kun je bij iedere gelegenheid dragen. Formeel in combinatie met een pak, of casual met een vrijetijdsbroek of jeans. Ons witte herenoverhemd is gemaakt van de allermooiste kwaliteit stof en heeft een uitstekende pasvorm.

Het witte overhemd van cees n co

Naast de perfecte pasvorm, onderscheidt ons klassieke witte overhemd zich door het vakmanschap waarmee het is gemaakt. De aandacht voor de details, de parelmoeren knopen, de fijne stiksels, de stevige kraag en de mooie, gladde stof zorgen voor een stijlvolle uitstraling. Voor onze witte herenoverhemden gebruiken we alleen 100% biologische katoen; een stevige, dicht geweven poplin, waardoor ze niet doorschijnend zijn.

Ons witte mannenoverhemd is er in twee uitvoeringen; slim fit en regular fit.

Slim fit

Een wit overhemd slim fit heeft een getailleerde, strakke pasvorm en is bedoeld voor de slankere man. Dit zorgt voor een jeugdige, vlotte uitstraling.

Regular fit

Een wit overhemd regular fit heeft een heel licht getailleerde pasvorm, het is bedoeld voor de wat stevigere man. Dit zorgt voor een vlotte, verzorgde uitstraling. Het is de meest gangbare pasvorm die past bij iedere outfit.

Of je nu kiest voor slim fit of regular fit, je krijgt altijd een uniek exemplaar. Want elk overhemd heeft aan de binnenkant van de kraag een exclusief, eigen nummer.

Gelegenheden voor een wit overhemd

Omdat je een wit overhemd zowel zakelijk als casual kunt dragen, zijn ze geschikt voor alle gelegenheden. Op kantoor onder een pak, losjes, met opgestroopte mouwen in de zomer of klassiek en stijlvol op een bruiloft of feest. Een overhemd van ceesnco past altijd. Zo ben je nooit under- of overdressed.

De geschiedenis van het witte overhemd 

Het witte overhemd zoals we dat vandaag kennen is een vanzelfsprekend basisstuk in de garderobe van de meeste mensen. Maar dat is niet altijd zo geweest. Nog niet zo lang geleden was het witte overhemd een statussymbool. Het liet zien tot welke sociale klasse de drager behoorde. White collar (witte boorden) voor de managers en blue collar, (blauwe kragen) voor de arbeiders. Voor de arbeiders werd dit hemd thuis gemaakt, vermogende mannen gingen naar een kleermaker.

Vroegste geschiedenis van het witte overhemd

Het overhemd is een van de oudste kledingstukken die we kennen. In het oude Egypte gebruikten ze al een lap stof die ze over het hoofd heen aantrokken. Tot ver in de middeleeuwen diende het overhemd als een soort eerste laag op de huid, eigenlijk dus meer als een onderhemd. Het was noodzakelijk om het gat voor het hoofd, dat werd gesloten met een soort touw of veter, ruim te houden. De panden van het overhemd waren ook een stuk langer dan nu. Ze werden in de broek gestopt en dienden tegelijk als ondergoed. Om die reden was het dan ook not done om in gezelschap je overhemd te laten zien. Alleen de kraag, die vaak uitbundig was versierd, kon worden getoond.

Nieuwste geschiedenis van het witte overhemd

Heel lang werd het overhemd dus vooral praktisch gebruikt. Halverwege de 19e eeuw kreeg het overhemd eindelijk een wat elegantere vorm en werd de knoopsluiting geïntroduceerd. Pas na de eerste wereldoorlog werd het overhemd met een volledige knoopsluiting aan de voorkant populair. Vanaf dan gaat de ontwikkeling van het overhemd snel, ook omdat de stoffen steeds fijner worden, er verschillende mode-invloeden ontstaan en de handel zijn intrede doet. Cees en co heeft ook een zwart overhemd en een blauw overhemd in het assortiment.