Je favoriete overhemd dragen met een stropdas

Is het dragen van een overhemd met das nog wel van deze tijd? En is de stropdas nog steeds een statussymbool? Vroeger hadden mannen met stropdassen een hogere status in de maatschappij dan mannen die er geen droegen, maar tegenwoordig is het beeld van de succesvolle/geslaagde man wel wat veranderd. Mede dankzij de losse stijl van invloedrijke ondernemers als Mark Zuckerberg, Steve Jobs of Elon Musk. En misschien ook wel dankzij de ludieke actie van Prins Claus, die zo’n dertig jaar geleden demonstratief zijn stropdas van zich afwierp. Maar toch schijnt het zo te zijn dat je netter, deskundiger en geloofwaardiger overkomt wanneer je een stropdas draagt. Daarbij is een stropdas zeer geschikt om je ceesnco overhemd en je hele outfit een persoonlijke touch te geven. Daarom hier wat richtlijnen voor het kiezen van de juiste das.

Tips bij het combineren van je ceesnco overhemd met stropdas

Het patroon en de kleur van je stropdas, bepalen voor een deel je uitstraling. Ga je voor effen, streepjes of stippen en welke kleur combineert het beste met je favorite shirt? Wat het patroon betreft; hoe kleiner het motief, hoe zakelijker je uitstraling. Een klein stipje met veel contrast zorgt bijvoorbeeld voor veel autoriteit. En fijne of smalle streepjes passen beter bij kleine slanke mannen dan grote of brede strepen, die staan vaak mooier bij grote mannen. Dan de kleur. Zorg ervoor dat de kleuren niet wegvallen ten opzichte van elkaar. Een lichtblauwe das op een lichtblauw overhemd is geen goede combinatie. Maar het mag ook niet te druk te worden. Advies van ceesnco is om bij een donker pak een lichter overhemd te dragen met een stropdas die qua kleur ertussen in zit. De kleuren moeten bij elkaar passen en het kleurcontrast mag niet te groot zijn.

Hoe draag je een stropdas?

Zorg voor een goede lengte. De das hoort de broekriem net aan te tippen, hij mag er niet overheen hangen en zeker niet erboven. De meeste dassen worden geknoopt met een platte knoop of volgens de Windsor-techniek. Maar er zijn zoveel leukere knopen die je outfit net een uniek tintje kunnen geven. Kijk maar eens op dit filmpje hoe je de Glennie Braided of de Boutonnière stropt. Reuze makkelijk en heel erg leuk!

Stropdas dragen bij speciale gelegenheden

Niet alleen op de Zuidas, maar ook op bruiloften en sollicitatiegesprekken wordt de stropdas nog steeds veel gedragen. Het schijnt zelfs dat de kleur van je das, bepaalt of je intelligenter, betrouwbaarder of energieker over kunt komen. Zo zou een rode stropdas geassocieerd worden met macht, ontzag en energie, een blauwe met kalmte en vertrouwen en een gele met zekerheid en optimisme. Doe er je voordeel mee, voor wat het waard is uiteraard.