Gestreken perfectie

18-09-2013 “Gestreken perfectie” Dat was de kop boven het artikel in The Big Black Book nr. 14 (stijlgids voor de succesvolle man) over het klassieke witte overhemd van cees n co. Dat klinkt als een ode aan het overhemd. Daar zijn we blij mee. Maar het raakt tegelijkertijd ook een gevoelige snaar. Het overhemd moet wel gestreken worden. Het schaart zich niet in de rij van hemden die je vanwege de toevoegingen van allerlei trucs en chemicalën niet hoeft te strijken. Maar zeg nou zelf, horen deze klassieker en dat vergeten ambacht van het strijken niet een beetje bij elkaar?artikeel BIGBLACKBOOK nr.14 klein

Want het toch is heerlijk om even de rust en de tijd te nemen om het te strijken. En daarna, terwijl de mouwen nog een beetje warm zijn en de bout nog wat staat na de dampen, de heerlijke crispy stof van het hemd op je blote huid te voelen…. Je klassieke auto of motorfiets poets je toch ook even voordat je een ritje gaat maken?

Belangrijk detail dat ik toch nog wel even recht moet zetten is dat het overhemd geen 109 euro kost maar slechts 99 euro en dat is inclusief statiegeld en btw.