Ceesnco: de mode voorbij

…een terugkeer naar de basisbeginselen van het ‘modevak’ met zijn nobele belangstelling voor stof en ‘snit’ ....Daarom zal ik het niet meer hebben over mode – een concept dat geen reden meer heeft tot bestaan – maar overhet kledingstuk.”

Een van de belangrijkste trendwatchersvan onze tijd, Lidewij Edelkoort, voorspelde een paar jaar geleden al een terugkeer naar eenvoud, stijl en vakmanschap. Volgens Edelkoort komt er een einde aan het tijdperk van de seizoens-mode. Daarvoor in de plaats komt de essential, een basis kledingstuk dat niet gevoelig is voor mode en trends, omdat het overal bij gedragen kan worden en niet seizoensgebonden is.

Het is mooi om te zien hoe de filosofie van ceesnco - terug naar eenvoud, gemaakt met vakmanschap - naadloos aansluit bij deze veranderende trend van het begrip ‘mode’ naar het concept ‘kledingstuk’. Onze overhemden zijn all time classics die niet alleen comfortabel zitten, maar die ook in 2020 of 2025 nog exact op dezelfde manier gemaakt worden. Een overhemd van ceesnco is dan ook een kledingstuk, en de mode voorbij.