Een overhemd dragen met een trui

Een populaire combinatie voor heren om te dragen is een overhemd met een trui. Een prima manier om ‘casual chique’ voor de dag te komen. Maar hoe kun je een overhemd met trui nu het beste combineren? Hoewel de look op zich best veilig is, ie hij niet helemaal zonder risico. Het verschil tussen casual en gekleed kan klein zijn en voor je het weet sla je de plank mis. Hier een paar gouden tips om veelgemaakte fouten te voorkomen.

Ronde hals of V-hals
Kies allereerst voor een effen overhemd met een niet te grote kraag, en zorg dat deze boven de trui uitsteekt. Ook is het belangrijk dat het shirt goed aansluit op je lichaam. Als je het kunt hebben, kies dan voor slim fit. Een overhemd dat onder de trui zichtbaar is, maakt een slordige indruk. Als je de look wat zakelijker wilt maken, kun je er een das bij dragen, maar kies dan wel voor een trui met een niet al te diepe V-hals. Een trui met een ronde hals combineert niet zo goed met een das. En wil je een wat lossere stijl, laat je overhemd dan onder je trui vandaan komen. Ook belangrijk: de mouw van je overhemd moet 1-2 cm onder de mouw van je trui uitkomen.

Vermijd heftige kleurcombinaties
Het leuke van een overhemd met een trui is dat je kunt variëren met kleuren, maar dat is tegelijkertijd ook de valkuil. Vermijd heftige kleurcombinaties en breng subtiele kleurverschillen aan, bijvoorbeeld door een lichtere kleur overhemd te dragen bij een blauwe trui. Een wit overhemd staat perfect bij bijna elke effen trui en zwart combineert bijvoorbeeld heel mooi met camel of beige. Er kan veel, als je maar oplet hoe de kleuren zich tot elkaar verhouden.