Modieus en warm de winter door

Er zijn er genoeg die me voor gek verklaren, maar ik houd echt van de herfst. Van het onstuimige weer, de kleuren van de vallende blaadjes en zo’n heerlijke warme trui waar je lekker in kunt wegkruipen. Maar let op, bij truien ligt een modemisser snel op de loer. Let dus op wat voor trui je kiest en vooral ook op wat je eronder draagt.

Zakelijk of casual

Kies je voor netjes, dus voor een overhemd, zorg dan dat het shirt goed aansluit, zowel op je lichaam als bij de boord. Kies voor slim fit als je dit kunt hebben. En draag het overhemd in je broek, het shirt komt dus nooit onder de trui uit. Je kunt kiezen voor een trui met een ronde hals of een V-hals. Laat de kraag altijd boven je trui uitsteken. Ook belangrijk: de mouw van je overhemd moet 1-2 cm onder de mouw van je trui uitkomen. Wil je de look wat zakelijker maken? Combineer hem dan met een stropdas, een V-hals staat het mooist. En heb je na je werk een feestje of ga je met vrienden naar de kroeg, laat je overhemd dan onder je trui vandaan komen voor een wat lossere stijl.

Kies voor de juiste combinatie

Dat de trui van een goede kwaliteit is spreekt voor zich. Verder zijn een paar dingen waar je op kunt letten om veelgemaakte fouten te voorkomen.

  • Zorg ervoor dat je trui niet te wijd zit. Vermijd de indruk van een slobbertrui. Zorg ervoor dat je trui als gegoten zit.
  • Kies je voor een overhemd onder je trui, zorg dan dat het een slim fit is. Een overhemd dat zichtbaar is maakt een slordige indruk.
  • Kies je voor een T-shirt? Draag dan bij een trui met V-hals geen T-shirt met ronde hals, en bij een trui met ronde hals kun je ook beter geen V-hals T-shirt dragen. In beide gevallen is je T-shirt duidelijk te zien