Eén of meer knoopjes van je overhemd los?

Eén of meer knoopjes van je overhemd los?

 

Nu de dagen lengen en het kwik weer omhooggaat, brandt ook de discussie weer los; hoeveel knoopjes van je overhemd mogen er open? Eén, twee of misschien meer? Zelfs vier is tegenwoordig geen uitzondering meer. Met een casual shirt kom je daar op het strand nog wel mee weg, maar met een klassiek overhemd zoals dat van ceesnco niet echt. De pasvorm van ons perfect white shirt komt het beste tot zijn recht met één, max twee knoopjes open. En in formele situaties of bij een overdaad aan borsthaar, horen alle knoopjes dicht.

 

Een T-shirt onder je ceesnco overhemd?

Ik weet dat nogal wat mannen graag een T-shirt onder hun overhemd dragen, maar toch adviseer ik om dat niet te doen. Ons klassieke overhemd staat het mooiste zonder. Mocht je bijvoorbeeld vanwege transpiratie toch voor een T-shirt kiezen, neem dan een model met een lage V-hals. Het is namelijk niet de bedoeling dat het shirt boven het overhemd uitsteekt.

Wees kritisch

Mijn advies is; kijk vooral goed naar je lichaam. Bij de een staat één losse knoop mooi, terwijl de ander er met twee knoopjes los goed uitziet. Wees kritisch en kijk goed naar jezelf in de spiegel. Daarnaast speelt ook de setting een rol. Is het een zakelijke omgeving, laat dan alle knoopjes gesloten of maak er hoogstens één open. Wil je casual smart voor de dag komen, draag dan je overhemd met het bovenste of de bovenste twee open. En draag je een das, dan hoort ook het bovenste knoopje dicht.

Zwart overhemd