De kunst van het oprollen

Een klassiek mannenoverhemd, dus ook jouw ceesnco shirt, heeft altijd een lange mouw, maar soms zit zo’n lange mouw je net even in de weg. Het is warm, je moet een vies karweitje opknappen of je wilt er gewoon wat nonchalanter uitzien. Geen nood, er is een oplossing: rol ze op! Er zijn drie stijlen die je met een beetje oefening snel onder de knie hebt: op klassieke wijze oprollen, nonchalant met de manchet op de onderarm of stijlvol met de manchet op de elleboog.

Klassiek oprollen 

Deze manier van oprollen heet the Basic Sleeve Fold. Maak de knoopjes op je manchet los. Vouw de mouw om beginnend bij de manchetnaad, vouw hem nog twee of drie keer om en eindig net boven de elleboog. Met deze manier van oprollen wordt de mouw wel steeds strakker, dus stop de overtollige stof in zodat de mouw goed opgerold blijft.

Nonchalant

Je werkdag zit erop, het is tijd voor Happy Hour! The master sleeve Roll is een wat lossere manier van oprollen, met de manchet op de onderarm. Maak de knoopjes los, keer de mouw binnenstebuiten bij de manchet en sla een keer dubbel bij de manchetnaad. Twee keer vouwen is genoeg. Eindig net onder de elleboog voor een geraffineerde look.

Stijlvol

Het is behoorlijk warm en je wilt wat afkoelen maar niet je stijlvolle look verpesten. Met de AIFA Rollkomt de manchet stijlvol op de elleboog. Maak de knoopjes los, vouw de manchet in een keer om, zodat de mouw binnenstebuiten is gekeerd, helemaal tot net onder de elleboog. Vouw hem nog eens half om vanaf de onderkant. Een paar keer oefenen en dat heb je deze ietwat geavanceerde slag wel te pakken. Het is een strakkere, meer symmetrische manier, waarbij je bijna geen kreukels krijgt.

Veel succes!

wit-overhemd-klassiek-l1